Therapietrouw en kwaliteit van verneveling

Hoe verhoog je de therapietrouw en de kwaliteit van de verneveling?

Vernevelen is voor een patiënt met een chronische longziekte als Cystic Fibrosis (CF) een dagelijks terugkerend, intensief ritueel. Het vernevelen wordt door deze patiëntengroep vaak als complex en zeer tijdrovend ervaren. Alles wat helpt om het vernevelen te optimaliseren is voor mensen met CF pure winst. Zo dragen een korte verneveltijd en een eenvoudig, laagdrempelig gebruik van de vernevelapparatuur direct bij aan kwaliteit van de verneveling van de inhalatiemedicatie en verhoging van de therpietrouw.

Daarom investeert Cresco Pharma continu in de optimalisatie van de behandeling. Wij doen dit onder andere door het organiseren van nascholingen, de ontwikkeling van heldere instructiematerialen voor patiënten en zorgverleners en met het beschikbaar stellen van tools, die de kwaliteit van de verneveling vergroten. Om die reden organiseren wij ook regelmatig vernevelinstructiesessies voor verpleegkundigen en apothekersassistenten.

Kijk voor meer informatie over het verbeteren van de kwaliteit van verneveling op de pagina over de I-Neb Insight Online applicatie op deze website. Gekoppeld aan de inhalatie-apparatuur kan I-Neb Insight de inhalatie op afstand monitoren, aan de hand waarvan objectief kan worden gewerkt aan het verbeteren van de inhalatietechniek van de patiënt.

Bespaar uzelf tijd en blijf up-to-date

Wanneer u ons hieronder toestemming geeft sturen we u voortaan per e-mail actuele informatie over de behandeling van Cystic Fibrosis, nascholingen en updates over onze geneesmiddelen toe. Vanzelfsprekend kunt u deze toestemming op elk moment weer intrekken.

"*" geeft vereiste velden aan

Ja, ik geef toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.