Over CrescoPharma

Ervaring die vertrouwen geeft

Cresco Pharma B.V. is een zelfstandig opererende, Nederlandse farmaceutische onderneming, die in 2008 is opgericht. De onderneming heeft een groothandelsvergunning, is in het bezit van een Good Distribution Practices-certificering (GDP) en monitort de veiligheid en de effectiviteit van haar geneesmiddelen met een geavanceerd farmacovigilantie systeem.

Management team

Paul Robberts

Oprichter, financieel directeur

Dr. Peter Groenewegen

Microbioloog, commercieel directeur

Jacques Waterval

Apotheker, responsible person

Unieke combinatie van diensten

Ons ervaren team is verantwoordelijk voor zowel de distributie van geneesmiddelen als van inhalatie-apparatuur voor patiënten met chronische longziekten. De unieke combinatie van innovatieve inhalatieapparatuur en diensten stelt ons in staat om de kwaliteit van de verneveling te beoordelen. Hierdoor kunnen we patiënten op maat begeleiden en samen met zorgverleners hun behandeling optimaliseren. Kijk voor meer informatie op de pagina over therapietrouw en de kwaliteit van de verneveling op deze website.

Focus op Cystic Fibrosis

Onze focus ligt op het adequaat bestrijden van chronische longinfecties bij mensen met Cystic Fibrosis (CF). Voor de bestrijding van chronische Pseudomonas infecties stellen wij de geneesmiddelen Tadim® (colistine) en Vantobra® (tobramycine) beschikbaar samen met vernevelapparatuur, zoals de I-Neb.

Kwaliteit van leven verbeteren

Alles wat wij doen staat in het teken van de verbetering van de kwaliteit van leven van deze kwetsbare patiëntengroep. Samen met zorgverleners en met onze partners Zambon, Pari Pharma en PhilipsRespironics investeren wij continu in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen, inhalatieapparatuur en services. Daarbij staat het welbevinden van de patiënt steeds centraal. Cresco Pharma werkt daarbij ook nauw samen met de CF centra in Nederland en met Mediq Romedic en Westfalen.

LAATSTE NIEUWS

20 dec 2021Algemeen
Pari Connect en e-Track controller
De e-Track-controller (e-Track) die door PARI is ontwikkeld als onderdeel van het e-Flow® Technology-platform, biedt de mogelijkheid om de inhalatietherapie van bijvoorbeeld patiënten met cystic fibrosis op afstand te monitoren. De eTrack-controller kan alle verschillende beschikbare eFlow-vernevelaarhandsets zoals de Tolero bedienen. Vernevelingsgegevens…
Lees meer
8 sep 2021Scientific
Positive Results from Phase 3 PROMIS-I Study
Positive Results from Phase 3 PROMIS-I Study of CMS I-Neb® in Patients with Non-Cystic Fibrosis Bronchiectasis Presented at European Respiratory Society (ERS) Annual Meeting Zambon, a pharmaceutical company on a mission to innovate cure & care to make patients’ lives better, is…
Lees meer